Nyheter

3 500 militärer i Sydfront 21 anländer

Nyheter Försvarsmakten kommer från imorgon och till den 10 maj att genomföra övningen Sydfront 21. Vaggeryd och Skillingaryd kommer att beröras av övningen i början av maj innan övningen drar söderut

Övningen genomförs på flera platser i mellersta och södra Sverige med koncentration kring Försvarsmaktens övnings- och skjutfält. Den militära närvaron kommer att vara märkbar även utanför övnings- och skjutfält. Det kommer finnas risk för förhöjda ljudvolymer och begränsningar i trafiken. Övningen kommer att genomföras på flera platser i mellersta och södra landet med koncentration kring Försvarsmaktens övning- och skjutfält i närheten av Skövde, Karlsborg, Skillingaryd och Revingehed. 

Vaggeryd och Skillingaryd kommer att beröras av övning Sydfront under perioden 1 – 6 maj. I direkt anslutning till att förbanden lämnar Skillingaryd för att förflytta sig mot Skåne påbörjas övning SEE-21 (Swedec EOD Exercise 2021). Där är syftet att öva funktionen ammunitions- och minröjning i ett nationellt perspektiv. Övning SEE-21 genomförs under perioden 5-12 maj och utgår från Skillingaryd.

I Sydfront 21 deltar cirka 3 500 deltagare från 13 olika förband och skolor. Det är såväl värnpliktiga, som anställda soldater och officerare samt kadetter från Försvarsmaktens skolor med i övningen.

25 april till 4 maj Skövde – Kråk – Karlsborg
2 maj till 12 maj Skillingaryd – Vaggeryd (inkluderar även övning SEE-21)
3 maj till 10 maj Björka, Norra Åsum, Ravlunda, Revingehed och Rinkaby

Arkivbild från tidigare övning

Taggar

Dela