Nyheter

23 personer har avlidit inom omsorgen

Nyheter Av dessa är det 15 personer som har varit boende på kommunens äldreboende som avlidit till följd av covid-19 visar Socialstyrelsens statistik

15 av de avlidna till följd av covid-19 har bott på äldreboende

Enligt Socialstyrelsens statistik är det totalt 23 personer som har avlidit till följd av covid-19 inom medborgarförvaltningens verksamheter.

15 av dessa personer har bott på något av de kommunala äldreboende och sex personer har funnits under hemtjänstens försorg samt två personer övrigt i verksamheten.

Det gör att Värnamo kommun, efter regeringskansliets pressinformation under tisdagen, hamnar på en procentsats på 65,2.

Värnamo kommuns andel är beräknad utifrån antalet avlidna och antalet boendeplatser inom kommunen. Antalet platser på ett särskilt boende spelar roll och en kommun kan ha få antal döda, men ändå få en hög andel om man även har få boendeplatser.

Vaggeryd, tillsammans med Gnosjö, hamnar på högt andelstal, 88,9%, när det gäller avlidna inom äldreboende och dessa två kommunerna i länet kommer nu att granskas ytterligare av IVO. Enligt socialstyrelsens information tidningen har fått ta del av visar deras statistik där den underliggande dödsorsaken varit covid-19 och har gjorts efter de dödsorsaksintygen som inkommit till myndigheten.

Beräkningen socialstyrelsen gjort är fram till 1 juli där det även konstaterats att 5 325 personer totalt har avlidit i landet varav 4 785 har varit över 70 år och 540 personer under 70 år. 2 511 personer har avlidit på ett särskilt boende och 1 351 personer inom hemtjänsten.

Taggar

Dela