Nyheter

23 nya polisaspiranter till länet

Nyheter Polisen i Sverige fortsätter växa. I dagarna välkomnades 23 nya polisaspiranter till lokapolisområde Jönköping. Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Ödebrink välkomnar regeringens satsningar på polisen.

Pressbild

– Tillsammans med investeringar i allas ungas rätt till bra utbildning och goda uppväxtvillkor är det den bästa skyddsfaktorn för att förhindra våldsbrott och kriminalitet, säger hon.

I dagarna välkomnades 610 nya polisaspiranter ut i landet för att genomföra slutfasen i sin polisutbildning. I lokalpolisområde Jönköping är det 23 nya poliser som påbörjat sin aspiranttjänstgöring.

– Fler poliser behövs i hela landet, inte bara i våra storstäder. En närvarande lokal polis som arbetar tillsammans med lokalsamhället är viktigt för att människor ska känna trygghet. Jag vill därför hälsa alla nya polisaspiranter som nu påbörjar sitt viktiga uppdrag runt om i vårt län välkomna. Ni har alla en viktig uppgift i vårt samhälle och kommer göra skillnad för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige, säger riksdagsledamoten Carina Ödebrink som sitter i justitieutskottet.

Regeringens mål är att öka antalet polisanställda med 10 000 fram till år 2024. Sedan det målet sattes har två nya polisutbildningar öppnats och i dag är cirka 3000 poliser i utbildning.

– Socialdemokraterna har de senaste åren gjort historiskt stora satsningar på polisen och övriga rättsväsendet. Tillsammans med investeringar i alla ungas rätt till bra utbildning och goda uppväxtvillkor är det den bästa skyddsfaktorn för att förhindra våldsbrott och kriminalitet, säger Carina Ödebrink.

Fotnot; Pressmeddelande från (S)

Taggar

Dela