Nyheter

”2024 – förlorat år för barnfamiljer”

Nyheter Ett nytt år står för dörren och många hoppas nog på ett bättre år för privatekonomin. Men så verkar det inte bli – i alla fall inte för landets barnfamiljer.

Genrebild

Det är Länsförsäkringar som i ett pressmeddelande slår fast att barnfamiljerna står inför ekonomiska utmaningar under 2024. De totala årliga kostnaderna har ökat med 110 000 kronor på två år och förväntas öka ytterligare med 10 000 kronor nästa år men det finns regionala skillnader.
– Även 2024 kommer vara ekonomiskt tufft för barnfamiljerna. Utgiftsökningarna kommer äta upp det mer vi väntas få i plånboken nästa år, vilket kan skapa betydande ekonomisk stress och påverkan på familjernas privatekonomi, säger Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Som skrivet så finns det regionala skillnader och för Jönköpings län blir skillnaden lite mindre under 2024. 7 975 kronor beräknas omkostnaderna öka med enligt Länsförsäkringar. Stämmer den kalkylen så innebär det att kostnaderna på två år ökat med 100 000 kronor per barnfamilj.
– Sammantaget kommer 2024 vara ett förlorat år. De riktigt stora kostnadsökningarna ligger
bakom oss men även nästa år kommer barnfamiljen få ökade kostnader. Dessa kostnadsökningar kommer i praktiken äta upp 2024 års förväntade löneökning, säger Stefan Westerberg.

Taggar

Dela