Nyheter

20-årig Värnamobo misstänkt för rattfylleri

Nyheter Polisen stoppade i går vid 15.20 en personbil vid Bredasten i Värnamo.

En förare i 20-årsåldern från Värnamo är nu misstänkt för rattonykterhet, efter att han stoppats av polisen vid Bredasten. Arkivfoto.

Bakom ratten fanns en Värnamobo i 20-årsålder. När polisen kontrollerade nykterheten hos föraren blåste han positivt. Mätaren stannade på 0,26 promille.

I natt vid 01-tiden fick polisen in ett larm om en viltolycka på E4:an. Olyckan ska ha ägt rum några kilometer söder om Värnamo, i norrgående körfält. Enligt inringaren ska det varit ett rådjur, eller möjligen ett vildsvin som låg påkört på den ena körbanan. Polisen åkte till platsen för att undersöka händelsen och avlägsna djuret. Men trots att polisen sökte längs den aktuella vägsträckan så upptäcktes aldrig något påkört djur.

I dag på morgonen ertappades en bilförare som saknade körkort. Detta inträffade på 27:an, utanför Forsheda. Föraren, en man i 35-årsåldern från trakten är numera misstänkt för olovlig körning.

Även utanför Bredaryd har det inträffat en viltolycka. Inga personskador rapporteras från händelsen.

Polisen har också genomfört en större nykterhetskontroll på 27:an. 56 bilförare fick blåsa. Alla utom en fick grönt ljus. Men en förare blåste positivt. Han låg precis på gränsen till rattonykterhet. Vid en andra test gav inte längre mätaren utslag, så bilföraren klarade sig med minsta möjliga marginal.

Taggar

Dela