Nyheter

104 miljoner till landstinget

Nyheter I dag presenterade regeringen en välfärdssatsning för landets landsting. Denna gång rör det sig om en satsning på 2 miljarder för goda arbetsvillkor och utvecklande arbetssätt för vårdpersonal

Dessa tillskott kommer tillsammans med den tidigare presenterade patientmiljarden för en mer tillgänglig och samordnad vård innebära 104 nya miljoner för Region Jönköpings län.

– Vi välkomnar regeringens satsningar på sjukvården. Det behövs i en tid när hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar när det gäller kompetensförsörjning. Satsningarna behöver göras på personal och arbetsmiljö för att fler ska vilja arbeta inom vården, säger det socialdemokratiska regionrådet Marcus Eskdahl.

Att utveckla arbetsmiljön och att satsa på att utbilda personal är nödvändigt för att skapa en trygg och säker vård för patienterna. Satsningen innebär att medel fördelas till landstingen för att förbättra personalsituationen och förbättra vårdens verksamheter.

Landstingen får använda medlen för att se över arbetsvillkor, erbjuda kompetensförsörjning, öka bemanningen och utveckla arbetssätt i syfte att vårdpersonalen ska arbeta kvar inom hälso- och sjukvården.

– Nu är det viktigt att vi socialdemokrater följer upp dessa satsningar. Pengarna som kommer ut till regioner och landsting ska användas till det som de är avsedda för. Då kommer vården och tillgängligheten att bli bättre för patienten, säger Marcus Eskdahl.

Marcus Eskdahl

Taggar

Dela