Nyheter

100-årigt kring kongress

Nyheter Länets Socialdemokrater genomförde underlördagen sin distriktskongress i  Huskvarna Folkets Park.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

– Årets kongress var speciell då det är 100 år sedan beslutet om allmän rösträtt togs i Sveriges riksdag en fråga som vi socialdemokrater drev väldigt hårt tillsammans med frågan om åttatimmars arbetsdag. Kravet om åttatimmars arbetsdag blev sedan verklighet 1919. Även om den allmänna rösträtten har genomförts liksom kravet på åttatimmars arbetsdag så lever verkligen frågor om demokrati, rättvisa och jämlikhet i vårt parti och frågorna diskuterades och debatterades på vår distriktskongress inte minst när vi tog beslut om ett regionalpolitiskt program men även i motionsdebatten. Med denna bakgrund kändes det extra fint att genomföra kongressen i en så anrik Folkpark som Huskvarna Folkets Park, säger Kenth Williamsson (S) från Skillingaryd.

Under dagen deltog även Ann Linde som är EU- och handelsminister i den Socialdemokratiskt ledda regeringen.

– Hon höll ett engagerat och personligt tal om händelser som skett under hennes tid i regeringen men hon talade även om hur vi ska utveckla den svenska modellen för att öka tryggheten, jämlikheten, sammanhållningen och rättvisan i samhället. Hon talade också om vikten av öppenhet och samarbete. Hon konstaterade att Sverige nu har den högsta sysselsättningen som EU uppmätt och att vi nått dit inte minst tack vare ett kraftfullt program med 22 konkreta insatser för att öka exporten. Tack vare exporten har ungefär 1.4 miljoner människor ett arbete i Sverige varav cirka 50. 000 i länet. Detta visar med tydlighet vikten av att vi inte sluter oss samman utan utvecklar samarbeten och nätverk för att trygga jobb och framtidstro, säger Kenth Williamsson.

Utöver detta var det ett kulturinslag av dansaren och koreografen Stina Nilsson och bildkonstnären Helena Boström: Ett möte mellan två olika  personer som kommunicerar genom olika konstformer vilket uppskattades mycket av deltagarna!.

Socialdemokratiska distriktsstyrelsen i Jönköpings län 2018

Distriktsordförande: Carina Ödebrink, Vaggeryd

Vice ordförande och internationell ledare Ilan De Basso, Jönköping

Kassör: Marcus Eskdahl, Habo

VU-ledamot och studieledare: Marie Johansson, Gislaved

VU-ledamot: Johanna Haraldsson

Ersättare i VU: Jonas Nilsson, Eksjö, Mona Forsberg, Jönköping och Markus Kauppinen, Gnosjö samt jämställdhetsansvarig

• Ordinarie ledamöter i distriktsstyrelsen
Håkan Rudmark, Nässjö, facklig ledare, Per Svenberg, Nässjö,  Ingalill Dahlgren Nyberg, Jönköping, Agneta Lantz Kovacevic, Tranås, Anders Jansson, Värnamo

• Ersättare i distriktsstyrelsen
Maria Hörnsten, Jönköping, Niklas Lindberg, Aneby, Diana Laitinen Carlsson, Eksjö, Fredrik Johansson, Gislaved, Linda Danielsson, Mullsjö, Kent Bjärkhed, Habo, Ingrid Ivarsson, Sävsjö, Kenth Williamsson, Skillingaryd

.

Taggar

Dela