Regionen

Molly och William vanligast i länet

Regionen Nu har Statistiska centralbyrån kommit ut med ny rapport om de vanligaste namnen på nyfödda i Sverige och Jönköpings län

I dag släppte Statistiska centralbyrån sin statistik över de vanligaste namnen på nyfödda barn under förra året, vilka var Alice och Oscar. 2015 var Elsa och William vanligast.

Namnen Alice och Oscar har varit populära under en längre tid och för båda namnen är det femte gången sedan 1998 som de har varit årets vanligaste namn givna till nyfödda, enligt SCB.

Namnet Alice kom in bland de tio vanligaste namnen 2005 och har nu förstaplatsen för femte gången. Alice är det flicknamn som haft förstaplatsen flest gånger. Namnet gavs till 910 flickor under 2016.

Det vanligaste pojknamnet under 2016 var Oscar vilket gavs till 879 pojkar. Sedan namnstatistiken startade 1998 är Oscar det enda namn som varit bland de tio vanligaste pojknamnen varje år. Namnet har endast hamnat utanför topp 3 tre gånger.

Nya namn på flickornas topp 100-lista är Cleo, Adele, Penny, Mila och Hedda. För pojkar klättrade namnen Frans, Nicolas, Thor, Omar, Milian och Mio till topp 100-listan.

I Jönköpings län var Molly och William de vanligaste namnen förra året.