Blåljus

Under natten: Stoppade stöldbenägna cyklister

Blåljus Ett inbrott dominerar länspolisens nattsammanfattning.

Polisen har hittills det här dygnet hanterat ett 15-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har frihetsberövats.

Vid midnatt fick polisen ett SOS-larm om att en trafikolycka inträffat på Barnarpsgatan i Jönköping. Enligt SOS ska en bilist ha kört in i en stolpe. Polisen åkte till platsen och det visade sig att det var två bilister inblandade, med fyra personer drabbade. En av bilisterna, en man i 20-årsåldern, blev bötfälld för att ej ha iakttagit väjningsplikt.

Strax innan tvåtiden fick polisen ett SOS-larm om en trafikolycka på riksväg 31 utanför Nässjö där en bilist skulle ha kört i diket. Det visade sig vara en trafikolycka som hade inträffat under gårdagen.

Vid fyratiden fick polisen samtal om att ett larm hördes från en elektronikbutik på Solåsvägen i Jönköping. Två personer sågs lämna platsen på cykel. När polisen åkte till platsen mötte en av polispatrullerna två personer på cykel som stoppades för en kontroll. De båda männen, som är i 40-årsåldern, greps misstänkta för stöld genom inbrott efter att misstankarna mot dem stärkts i samband med att misstänkt stöldgods hade anträffats. Stöldgodsets uppskattade värde överstiger 10 000 kronor. De misstänkta männen anhölls av åklagaren strax före klockan 07. De är på sannolika skäl misstänkta för stöld.

Kvart över fyra fick polisen ett SOS-larm om en brand i byggnad på Västerlånggatan i Eksjö. Det visade sig vara matlagning. Polisen misstänker inget brott.

Källa: Polisen.se

Taggar