Debatt

Fy skäms, Värnamo kommun!

Debatt En insändarskribent ifrågasätter kommunens agerande.

Sedan några år tillbaka har en av skolorna i Värnamo i slutet av läsåret en brännbollsturnering, så var det tänkt även i år. Men när skolan i god tid ringde till tekniska kontoret för att beställa gräsklippning till den dagen fick de veta att det inte skulle låta sig göras, då de valt att göra den ytan till en besparingsyta.

Den ytan skulle bara klippas två gånger på säsongen och det skulle inte göras nu. Det betyder att de ska slaghacka gräset med en maskin som klipper fyra meter brett. Det skulle alltså betyda att de i princip bara behövde åka fram och tillbaka över planen. Men nej de vägrade klippa! En stor eloge till IFK som kom och klippte en yta så att skolan kunde genomföra brännbollsturnering förra måndagen.

I går, en vecka senare, har kommunen slaghackat ytan som skolan hade tänkt genomföra brännbollsturneringen på.

Fy skäms Värnamo kommun!

En medborgare 

Taggar

Dela


19 reaktioner på Fy skäms, Värnamo kommun!

Hej kanske dags att ni som tror att kommunen har en Joakim von Anka-binge att ösa ur vaknar till lite. Tror att de flesta vet att varje nämnd har ett ansvar för sin verksamhet och skolan hyr av tekniska. Fastighetsavdelningen får inga driftspengar varje år från kommunkassan utan måste finansiera all drift av skolor via hyresintäkter. Så det är skolan som bestämmer hur mycket de vill betala i hyra eller ja, hur mycket de har råd med att få utfört. Detta är en del av hur politikerna har bestämt att det ska vara. Inget någon enskild tjänsteman kan ändra för att denne tycker det är fel

Tycker nästan alla ni som skriver ska ta reda på fakta först och främst! Ni som inte jobbar med detta har inte en aning hur det fungerar! Så sluta skylla på oss som vill klippa för barnens skull för vi får inte som sagt! Gata/park vill göra det fint men det finns en del hinder som sagt på vägen!
Med vänlig hälsning från en som vet hur det verkligen är!

Klart att de inte klipper när en gräsrot vill. Vad ska de ha alla som har till yrke att bestämma till då?
Går ju inte an, kan man trycka till en vanlig, normal kommunboende så får man inte försitta chansen.

Jag har bott i kommunen sedan 2018 men har förstått och märkt själv att det bara är nötter som bestämmer.

Skolan… Ge dig, om gräsplanen kan klippas en vecka efter önskemålet från skolan – då handlar det bara om att ”visa vem som bestämmer”
Skolan behöver varje krona till materiel/stöd/resurser – du kan väl inte på fullt allvar mena att skolan ska betala för en tjänst som ”vi” (skattebetalare) redan betalat?
Detta var ett lågvattenmärke från kommunen, eleverna straffades.
//Mormor

Ta reda på lite fakta är du snäll! Inget illa menat alls men jag tror att du inte vet hur det fungerar!

De som har varit där och härjat nu har verkligen misslyckas med sitt uppdrag. Ser för fasen inte klokt ut…

Ja inte bara anställda utan även politiker. De och tjänstemännen har plöjt ner miljoner i gräsmattan på Finnvedsvallen för att springa IFK:s ärenden, men att fixa gräsmattan till en brännbollsturnering har man inte råd med. Fy för en sådan kommun!

Om du läst lite mer noga hade du sett att IFK hjälpte till med klippningen. Så varför klaga på dem?

När man läser detta undrar man hur fasen kommunen fungerar.
Stor eloge till IFK, men allvarligt: klippa veckan efter.
Snacka om fullständigt idiotskap.

Skattebetalare hade vi haft dig i kommunen så hade vi aldrig haft något. Du är med och gnäller om allt som kostar pengar. Ser ditt namn alltid här på Värnamo.nu

Du kan ju börja berätta vad du heter så tar vi gärna en fika, jag kan bjuda med mina skattade pengar så kan du berätta för mig vad vi ska lägga dina pengar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *