Nyheter

TV: Värnamoprojekt i Almedalen

Värnamo.nu

Nyheter Ett integrationsprojekt i Värnamo presenterades i dag på Almedalsveckan i Visby.

I ett litet mysigt kafé en från det värsta myllret kring Almedalen välkomnades journalister och andra intresserade för att ta del av värnamoprojektet.

Vuxenskolans områdeschef Theresa Eriksson från Värnamo och hennes kollega Matilda Asp från Stockholm hade med sig en handfull flyktingar från orter som Forsheda, Rydaholm och Värnamo vid dagens träff.

De nyanlända flyktingarna berättade om delar av sina liv, om situationen i det gamla hemlandet och det nya livet i Sverige. Hur var livet före flykten? Hur blev det nya livet i Sverige? Hur kan integrationen förbättras? Samt en övning där åhörarna fick uppleva en flyktliknande situation.

Föreläsningen kallades Starta Prata. Medverkande föreläsare var nyanlända flyktingar från Syrien, Sudan och Eritrea. Föreläsningen Starta Prata har tidigare gjorts i Värnamo, Gnosjö och Gislaved av Studieförbundet Vuxenskolan i Jönköpings län.

Nyanlända har träffat elever, politiker och beslutsfattare. Studieförbundet Vuxenskolan har arbetat fram metoden tillsammans med kommunen och arbetsförmedlingen.

Senare under dagen fick flyktingarna och representanterna frö studieförbundet Vuxenskolan en kort pratstund med Centerns partiledare Annie Lööf.

Taggar

Dela