Nyheter

SPF:s höstmöte

SPF:s höstmöte

Nyheter SPF.

s  upptaktsmötet inför hösten hölls i Arken och inleddes med att ordförande Birgitta Lewerth hälsade alla välkomna.

Därefter informerade Karin Feurst Sanborn och Maria Leifland om kommande studiecirklar samt övriga kulturarrangemang .

Anja Slättengren presenterade hösten resor som den 22/9 går till postterminalen i Alvesta (em/kvällstur).

13/10 blir det en skörderesa runt Ivösjön i Skåne med bl a stopp vid Humletorkan och Arkelstorps äppelodlingar. Därefter informerade områdespolis Anna Kårehammer om vad vi kan göra för att förhindra åldringsbrott.

Hittills i år har 15 åldringsbrott förövats inom GGVV-området. Mest stöldbegärligt är pengar, smycken och kontokort.

– Var försiktig med att släppa in okända i bostaden, var hennes budskap. Grannsamverkan är ett bra tips för att förhindra brott.

Lars Wangmo höll ett inspirerande föredrag om cellens betydelse för vårt liv. Cellerna är livets stora gåta, vid 21 års ålder är människan som starkast.

De flesta organ i kroppen med olika tidsintervaller byter ut sina celler. Att röra på sig är viktigt och ledvätskan är viktigt smörjmedel för våra leder.

Ex en höftled som byts ut och får växa fast kan hålla i 30 år. Cortison är ett kroppseget ämne och kroppen tillverkar 20 mg/dygn.

I anslutning till Wangmos föredrag uppmärksammandes att Stig Fransson blivit svensk mästare i sin åldersklass vid förra veckans Riksmästerskap i orientering som var förlagd till Falköping.

Efter lunch underhöll Gunnar Andersson med musikfrågesport som avlutades med musikbingo där många priser delades ut.

Tipspromenaden vanns av Arne Svensson därefter Birgit Hillerdal, Lennart Munge och Bernt Claesson alla med 8 rätt så utslagsfrågan avgjorde. Tack till serveringspersonalen i Arken för god mat och fint bemötande.

Av: Leif Hultman

Foto: Christina Karlsson

Dela