Nyheter

Narkotikabrott och häleri

Nyheter Observanta personer i Rydaholm bidrog till att lösa ett brott i onsdags.

Polisen har de senaste dygnen stoppat flera bilar där föraren är misstänkt för drograttfylleri. Arkivfoto

Några personer såg  då hur en person lastade in båtmotorer i en mindre, utlandsregistrerad lastbil.

Tack vare observationen som gjordes kunde polisen få ett registreringsnummer till lastbilen. En stund senare påträffades och fordonet.

I bilen hittade polisen två båtmotorer som misstänks vara stulna. Den utländske föraren, en man i 35-årsåldern togs in till förhör och delgavs misstanke om häleri.

Mannen är släpptes senare men är fortsatt misstänkt för brottet.

Vid 14.00tiden gjorde väktare ett ingripande på Netto i Värnamo. Väktaren hade sett hur en kvinna tagit med sig matvaror utan att betala för dem i kassan.

Värdet på det stulna uppgick till cirka 40 kronor.

Betydligt mer av värde försvann för ett tyskt par som stannat med sin husvagn vid Store mosse.

Medan paret besökte nationalparken hade någon brutit sig in i husvagnen. Där stals bland annat kontokort, kontanter och mobiltelefon.

Vid 16.30 stoppade polisen en bil som kom körande på Sveavägen i Värnamo. Bakom ratten återfanns en man i 25-årsålder från orten.

Mannen uppträdde misstänkt och fick lämna prover. Han är nu misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika.

Senare på kvällen stoppades en kvinna som kom körande på Jönköpingsvägen. Även hon är nu misstänkt för samma brott. Men i bilen fanns också en manlig passagerare. Även han är misstänkt för att ha använt narkotika.

Samma historia upprepade sig dagen efter, då på Kyrkogatan i Värnamo. Den här gången var det eb man i 55-årsåldern som tagit något olämpligt och satt sig bakom ratten.

I Forsheda stoppade ett fordon på torsdagskvällen .

Bakom ratten fanns en kvinna i 20-årsåldern. Men sig hade om en manlig passagerare i 30-årsåldern. Båda är nu misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. Dessutom återfanns en mindre mängd narkotika i bilen så därför är de även misstänkta för innehav.

Arkivfoto

 

Taggar

Dela