Nyheter

En grön oas mitt i stan

Värnamo.nu

Nyheter Mitt i Värnamo finns en grön oas, en plats dit mest folk utifrån kommer.

Men inte alla Värnamobor känner till vilken idyll som gömmer sig bakom namnet Smedstorps B&B.

Ett B&B som drivs av makarna Sven-Erik och Jette Johansson. Tillsammans har de bildat företaget Jettes Gröna Rum och tillsammans har de lagt ner många tusen arbetstimmar för att få till sitt B&B precis som de vill ha det. Adressen till företaget är Klevaliden, men B&B-avdelningen ligger på Västbovägen, på granntomten. För att komma till det stora huset måste man köra upp på en smal och krokig liten väg. Men väl framme så öppnar sig en stor vändplats framför huset och allt ligger insprängt i grönska.
Bebyggelsen i Klevaliden härstammar från slutet på 1800-talet och det gör också det stora huset som har nio övernattningsplatser. Men precis bredvid ligger ett gammalt, litet hus som också rymmer några övernattningsplatser. I ett tredje hus hus, också den med anor från 1800-talet bor paret själva.

Samtliga byggnader är omsorgsfullt renoverade. Sven-Erik Johansson berättar att de små huset genomgick en omfattande renovering på 60- och 70-talet. Storleken på husen är detsamma men mycket byggdes nytt då. Sedan dessa har makarna lagt ner mycket tid och energi på att återskapa både byggnader och miljö. Jette Johansson har tidigare arbetat i egen firma som florist. Hennes kunskaper och blommor har använts flitigt på de många små uteplatserna som finns på området.

Sven-Erik är gammal VVS-konsult och tillsammans har de bedrivit B&B-verksamheten i snart 8 år.

Ryktet om ställets förträfflighet har spridit sig och numera har paret många internationella gäster som kommer för att övernatta.

Sven-Erik berättar att när det ska komma internationella gäster så brukar han sätta upp en stor flagga från gästens hemland.
– I bland kommer grannarna in och undrar vad det är för flagga jag satt up nu, säger Sven-Erik.
– Vi har inte många nätter per år som är utan gäster, konstaterar Jette Johansson. För paret har det blivit en livsstil att driva pensionatet.

– Jag ser det inte som ett jobb jag klipper lite gräs och bäddar sängar tillsammans med min hustru, säger.

Värnamo.nu presenterar här ett bildspel från anläggningen.

Taggar

Dela