Nyheter

Rattfylleri och stölder och stulen sprit

Rattfylleri och stölder och stulen sprit

Nyheter En kvinna som vårdats på sjukhuset i Värnamo avled efter ett tag av naturliga orsaker.

I efterhand har en anhörig till den avlidne konstaterat att det saknas en guldring som tillhörde den avlidne. Händelsen är polisanmäld som stöld.
En lastbilsförare fick dubbla problem när han passerade Hörle på E4:an. Polisen mätte upp fordonets hastighet och konstaterade att föraren körde för fort. Polisen stoppade då föraren. Vid den efterföljande alkoholtestet blåste föraren positivt. Eftersom föraren saknade svensk adress kontaktades åklagare. Mannen dömdes på plats till dagsböter 80 x 180 kronor samt att betala 800 kronor till brottsofferjouren.
I torsdags fick en man som var ute och gick på Doktorsområdet i Värnamo med sin nya kvinna fick problem. Duon mötte nämligen mannens före detta kvinna. Det uppstod bråk mellan de båda kvinnorna. När mannen skulle gå i mellan för att avstyra bråket fick ha ta emot flera slag. Händelsen polisanmäldes och utreds som misshandel.
En bilägare som skulle tvätta sin bil vid biltvätten på Malmövägen i torsdags  fick en obehaglig överraskning. I väntan på sin tur lämnade han bilen, med en bildörr öppen. Då dyker en annan bil upp på området, kör fram och träffar målsägarens bildörr. Den påkörande bilförare lämnar sedan snabbt platsen. Ägare till den påkörda bilen kunde konstatera att hans bildörr fått rejäla skador.
I Rydaholm har ett villainbrott ägt rum. Fastigheten som drabbats är under renovering och fastighetsägaren har inte varit där. Personen som har tittat till huset och som också upplyste polisen om inbrottet har därför inte kunnat berätta vad som stulits. Inbrottet upptäcktes under torsdagen.
ICA-Kvantum i Värnamo ertappade en person när denna försökte växla in ett falskt pantkvitto på 123 kronor. Senare upptäcktes burkar och flaskor som det ej är pant på, som försetts med falska streckkoder.
Sent på fredagseftermiddagen fick polisen gripa in vid ett tumultartat bråk på Sveavägen. Flera personer ska ha bråkat och minst en av dessa hade fått stryk och polisanmält misshandeln. I efterhand har det också upprättats en anmälan om övergrepp i rättssak. Mannen som gjorde polisanmälan har nämligen blivit hotad och tillsagd att dra tillbaka anmälan.
En man i 55-årsåldern i Värnamo har polisanmält en kvinna. Kvinnan ska ha tagit mannens bankkort och id-handling. Mannen upptäckte detta, ringde till kvinnan som lovade att lämna tillbaka handlingarna. Så skedde inte, i stället hade kortet använts på City Gross för ett inköp på 950 kronor.
En moped av märket Peugeot har stulits på Birgerjarlsgatan. Mopeden i fråga är gul till färgen och ägs av en man i 40-års åldern.
På järnvägsstationen i Värnamo har en observant lokförare anmält en stöld. Tågsätet, som kom från Danmark skulle byta lok i Värnamo. Då kunde lokföraren konstatera att en vagn fått plomberingen brutit. Ur vagnen har sedan sex lådor med sprit stulits.

Dela