Sport

IFK derbyvann över Westbo

Sport IFK Värnamo har nu sex raka matcher utan förlust i damettan efter 4–0 (3–0) borta mot Westbo.

Seriespelet började annars allt annat än bra men efter halva serien har IFK nu tabellraden 11 4 3 4 25–23 15.

– Även om vi inte spelade jättebra i dag skapade vi oerhört många målchanser, inte minst i andra halvlek, berömmer tränaren Patrik Schellhas.

IFK-tjejerna kom hela tiden till avslut och brände faktiskt 7–8 frilägen. I dag anfördes man lite extra av Linda Persson som var lysande. Klart bäst på plan.

IFK fick en smakstart med mål genom Fanny Götesson när blott en minut hade spelats. Före paus fyllde Linda Persson och Annie Petersson på målskyttet. Annies målet var ett praktskott från 35 meter som letade sig in i målvaktens bortre kryss.

I andra halvlek var det närmast frågan hur stor segern skulle bli mot seriens jumbo. Gislavedslaget har haft det svårt i serien. I dag spelade man dock hyfsat i första halvlek men i den andra hängde man inte med.

4–0 kom med cirka 15 minuter kvar av matchen genom Amanda Heiel.

– Vi måste vara mycket nöjda med dagens match och att vi har 15 poäng efter halva serien.

Förutom nämnda Linda Persson ges även en ros till målvakten Jennie Hellström som agerade lugnt och tryggt.

Före sommaruppehållet väntar Onsala hemma och Böljan borta. Det är seriens två topplag och det blir verkliga värdemätare för IFK Värnamo.