Sport

Nya cupframgångar för IFK P05

Nya cupframgångar för IFK P05

Sport I lördags var det dags att med slutspel för IFK Värnamo i en inomhuscup i Halmstad.

IFK hade två lag i semifinalen och eftersom man hade otur med lottningen så blev det semifinal där IFK-lagen möttes. Matchen blev, som förväntat stentuff och ingen ville ge sig. Lag blå vann med 2–1 efter att lag vit tagit ledningen.
I andra semifinalen möttes Halmstad SNFF från Halmstad där SNFF vann på straffar.

– Lag vit mötte Halmstad i en kamp för tredje plats. Där var väldigt svårt för våra grabbar att släppa semifinalförlust och ladda om och få spelet att fungera som det ska. HBK vann den matchen och vi blev fyra, hälsar IFK-ledarna Adem, Micke, Almir och Halil.

I finalen mötte lag blå SNFF. IFK hade ledningen både 1–0 och 2–1, men fick inte ordning på spelet och SNFF var väldigt duktiga att straffa IFK.

– När de fick ledningen med 3–2, vaknade vi till och började spela mer organiserat.

Detta ledde till 3–3 och några bra målchanser till, bland annat en stolpträff. Matchen slutade oavgjort 3–3 och straffar var faktum. Efter ordinarie straffar blev det fortfarande oavgjort och man fortsatte med utslagsstraffar.

– Vi satte vår och motståndarna missade. Vi vann cupen och det blev stort glädje. När man summerar cupen, så kan man vara väldigt nöjd och stolt över grabbarna. Vi tackar även föräldrar som varit på plats och hjälpt till att heja och lyfta upp grabbarna ännu mer.

– Hela denna säsong har varit sagolikt för oss. Vi får inte glömma att detta är första året vi tävlar och redan har vi vunnit två cuper, varit tvåa på två och trea på Ulvacupen. Dessutom vann vi serien överlägset. Det finns hopp för framtiden. Nu kör vi ännu hårdare, noterar ledarna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *