Volleyboll

Värnamos volleybolldamer föll med 1–3

Volleyboll Värnamos volleybolldamer förlorade bortamatchen mot Iksu från Umeå med 1–3 (25–27, 25–22, 21–25, 18–25). Uppdaterat.

Från hemmamatchen mot Iksu i höstas.

Värnamo åkte till Umeå med endast åtta spelare och med en ledare, tränaren Jessica Sandberg. Orsaken var nog främst av ekonomisk natur. Det kostar en del att resa till Umeå för att spela en match som inte betyder jättemycket. Värnamo är redan klart för slutspel och det är även Iksu.

– Resultatet var inte hela världen utan hur vi spelar. Jag tycker inte att vi gjorde en dålig match men Iksu tog nästan allt i försvaret och chansade i anfallsspelet, säger Jessica Sandberg.

Hon kunde glädjas åt att Sara Hjelm spelade mycket bra på en ovan position som center. Även Vanessa Paukovic gjorde en mycket bra match.

Hylte/Halmstad får välja motstånd i kvartsfinalen och man tar säkert Värnamo före en resa till Umeå. Fast Värnamotränaren var inte direkt ledsen att återse björkarna stad, där hon själv spelat i fem år.

Det återstår två matcher av grundserien innan det är dags för årets höjdpunkt, SM-slutspelet.


Lite om matchen

I andra set hade Iksu 8–5 men tog Värnamo nio raka poäng fram till ledning 14–8. Hemmatjejerna var som närmast underläge med två poäng men Värnamo höll undan till kvittering 1–1 i set.

I tredje set hade Värnamo ledningen med 14–14 men då var det Iksu som kom att dominera och gick fram till setseger med med 25–21.

Nu gällde för Värnamotjejerna att komma tillbaka. Man hade ledningen fram till 8–7 men sedan var det Umeålaget som spelade bäst och som gick ifrån till en klar setvinst med 25–18 och därmed 3–1 i set.


 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *