Volleyboll

Värnamo Volley kämpade mot mästarna ”Inget skrämmer oss”

Volleyboll Värnamos volleybolldamer spelade idag en träningsmatch mot Hylte/Halmstad Volleybollklubb. Träningsmatchen mot förra årets mästare slutade tyvärr med förlust 1–3 i set.

Arkivbild

Båda lagen höll ett bra spel genom hela matchen. Syftet för de båda lagen var att sätta de sitta bitarna på plats inför kommande säsong. Värnamos tränare Jessica Sandberg tycker att dagens träningsmatch var givande.

— Det blir inte bättre än så här, vi möter det bästa laget och tjejerna gör det jättebra. Halmstad/Hylte servrar är bättre än våra och hämtar mycket poäng därifrån. Vi har inte den stabilitet som de har ännu, vi försöker fortfarande hitta vår startsexa inför säsongen.

Hur känns det inför kommande säsong?

– Inget skrämmer oss, vi vet att vi tjejerna sitter på en hög potential. Vi gör det jättebra här idag mot förra årets mästare. När man kollar tillbaka till förra säsongen så dominerade Halmstad/Hylte direkt från omgång ett, man såg inga tendenser av det idag. Det viktigaste för oss att hitta stabiliteten och bli jämna i vårt spel. När vi hittat startsexan så är jag övertygad om att vi kommer vi att höja vår nivå ytterligare.

Vad gör ni bra här idag?

– Vi står på oss riktigt bra mot bästa möjliga motstånd. Tycker tjejerna kämpar på och inte viker ner sig. Frida Johansson tar ett stort ansvar för laget, hon utvecklas själv också. Hon är riktigt stabil i bakåt och utvecklas mycket i det offensiva spelet. Maja Adinger som endast är 14 år tar stora kliv och gör det jättebra i träningarna.

Värnamos volley amer inleder säsongen mot Engelholm Volley borta den 24 september.

Linus Davidsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *