Volleyboll

Värnamo Volley drar sig ur elitserien

Värnamo Volley drar sig ur elitserien

Volleyboll Styrelsen för Värnamo Volley bekräftar i kväll det som det ryktats om de senaste dagarna. Klubben drar sig ur elitserien för damer.

För bara ett par dagar sedan berättade tränaren Jessica Sandberg att hon slutar och nu blir det inte heller något spel i elitserien får Värnamo.

– För ganska precis fem år sedan fattade Värnamo Volley beslutet att kvala till elitserien. När beslutet fattades gjorde vi så utifrån en filosofi om att stommen i laget ska komma från egna led och närområdet och räcker det till att spela elitserien så gör vi det, noterar styrelsen.

Många lag, från i synnerhet mindre orter, har gjort en resa där allt börjat som för oss med en talangfull generation. När truppen tunnats ur från egna talanger har man kompletterat med utlandsproffs för att klara kontraktet i högsta serien vilket ofta resulterat i en sämre förankring i föreningen och inte sällan är det på bekostnad av fokus och resurser till barn och ungdomssidan.
– Den vägen vill vi inte att Värnamo Volley ska välja.

– Syftet med vår verksamhet är tydlig. Vi ska erbjuda fysisk och social utveckling till i första hand barn och unga människor. Vi ska lära ut respekt för andra – att i vårt idrottsliga utbyte mellan olika individer ge ökad förståelse för olikheter i värderingar, kulturer och religioner. Vi tar avstånd och förebygger alla typer av mobbning. Vi ska lära alla om jämställdhet mellan pojkar och flickor, kvinnor och män.

– I april 2023 har vi via kvalspel klarat nytt kontrakt i elitserien men det finns en stor osäkerhet om framtiden.
Ledarstaben fortsätter inte, några av tjejerna avslutar sina karriärer andra ska studera på annan ort och går då vidare i sina volleybollkarriärer.
– Samtidigt har vi inte spelare från egna led som är mogna att ta steget upp till eliten ännu. På toppen är vi en liten organisation där få gjort mycket runt elitlagets matcharrangemang, klubbens finansiering med mera och vi har misslyckats i våra försök att bli fler i dessa funktioner.

– Med ovanstående som bakgrund har vi efter långa diskussioner tagit beslutet att dra oss ur elitserien. Det är på många sätt tråkigt men vi vill inte se det som något misslyckande. Vi har mer en dubblat vårt medlemsantal sen vi tog steget upp och vi har idag en fin barn och ungdomsverksamhet bestående av tio träningsgrupper och ungefär 150 aktiva.

Styrelsen noterar att man nu behöver tid för att rekrytera ledare, organisera föreningen och beslutet innebär att man nu lägger allt vårt fokus på sin kärnverksamhet, barn och ungdomsidrott.

– Vi i styrelsen vill tacka alla ledare, spelare, samarbetspartners, sponsorer för ett fint samarbete. Vi hoppas att ni vill fortsätta stötta oss. Vem vet vi kanske snart är tillbaka i finrummet…

Taggar

Dela


1 reaktion på Värnamo Volley drar sig ur elitserien

Tråkigt. Hoppas att vi snart får möjlighet att se fler spännande matcher i Värnamo.
Lycka till med ert fina arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *