Volleyboll

Värnamo chanslöst mot Hylte

Volleyboll Värnamos volleybolldamer har den senaste tiden varit i strålande form, men mot Hylte var laget utan chans. I en snabbt avklarad match blev det förlust mot suveräna elitserieettan med 0–3.

Värnamo har varit inne i en bra period i volleybollens elitserie. I förra omgången blev det seger mot Sollentuna, innan dess derbyvinst mot Gislaved och klara segrar mot Lindesberg och IKSU.
Men på bortaplan mot Hylte, som leder elitserien klart, hade Värnamo inte skuggan av en chans. Matchen slutade med samma siffror som när Hylte i oktober var på besök i Värnamo sporthall, 0–3.

– Det här är inte en match vi ska vinna, Hylte vann SM-guldet förra året och i år är de nog ännu bättre. Men vi gjorde en bra insats, spelar vi så här mot de andra lagen kommer vi att vinna fler matcher, säger värnamotränaren Jessica Sandberg.
Hylte är obesegrat så här långt och gav aldrig gästande Värnamo någon möjlighet. Första set slutade 25–11 till hemmalaget i ett set som var avklarat på mindre än 20 minuter.

Andra set gick om möjligt ännu fortare att avverka, här fick Värnamo nöja sig med åtta poäng mot Hyltes 25.
Enda gången Värnamo kunde bjuda upp till riktig kamp var i det tredje setet. Värnamo hängde den här gången med nästan hela vägen men föll till slut med 20-25.
– Hylte bytte ut en del spelare och då hängde vi med riktigt bra, konstaterar Jessica Sandberg som inte är allt för nedslagen trots förlusten. Hon vill gärna nämna Ebba Ekblad och Saga Nilsson som lagets bästa spelare för dagen.

Värnamo får glädja sig åt att laget just nu ligger på sjunde plats i elitserien med chans att nå lagen ovanför. Laget har trots förlusten åtta poängs försprång till Gislaved och de andra lagen i botten av serien.
– Vi möter Gislaved nu på torsdag, det ser vi fram mot, säger Jessica Sandberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *