Volleyboll

Ny seger för Värnamos volleybolldamer

Volleyboll Värnamos volleybollsdamer tog en säker seger mot Lindesberg i elitserien. Laget vann på bortaplan med 3-0 och följde därmed upp gårdagens hemmaseger mot IKSU från Umeå.

– Det känns så klart jättebra. Vi var bättre igår mot IKSU, men vi spelade stabilt idag och har höjt vår lägstanivå. Framför allt var försvarsspelet bra. Vi är jobbiga för motståndarna att möta, vi tar mycket i försvar och kan gå till anfall, konstaterar värnamotränaren Jessica Sandberg.

Värnamo var egentligen aldrig hotat på allvar. Hemmalaget Lindesberg ligger sist i elitserien och hade fram till dagens match sex raka förluster och bara ett enda vunnet set bakom sig.
Värnamo var dessutom stärkta efter gårdagens fullpoängare mot IKSU från Umeå, där det hemma i Värnamo sporthall blev blev seger med 3–0.

I första set fick Värnamo en bra start och skaffade sig tidigt ett stabilt försprång. Det blev visserligen lite darrigt på slutet när hemmalaget nästan lyckades gå ikapp, men Värnamo kunde hålla nerverna i styr och vann setet med 25–22.
Andra set fick den motsatta utvecklingen när Lindesberg började bra och ledde med fem poäng innan värnamotjejerna vaknade till och började sätta bollarna på rätt sida linjen. Setet blev efter det helt jämnt fram till att Värnamo vid ställningen 14–15 kunde ta fem poäng i rad och skaffa sig en trygg setledning. Ett avstånd som höll hela vägen ut, Värnamo vann setet med 25–19 och gick till ledning i matchen med 2–0.

Tredje set var till en början också helt jämnt, men i mitten gjorde Värnamo ännu en gång ett ryck och lämnade hemmalaget bakom sig. Setsegern skrevs till 25-21 och segern därmed till 3-0.
Försvarsspecialisten Julia Bogenroth fick pris som matchen lirare, men Jessica Sandberg har fler spelare att berömma.
– Jättekul att Julia fick pris, hon är alltid bra. Vanessa Paukovic gjorde också en mycket bra match. Sen vill jag också nämna Saga Svantesson som är ny i laget, hon kommer igång mer och mer.

Nästa helg är det speluppehåll för Värnamo, som alltså redan nu kan börja ladda inför höstens mest prestigeladdade match. Om 10 dagar väntar nämligen ett hett bortaderby mot Gislaved.
– Det ska bli intressant. De har tre proffs i laget, men kan vi utnyttja Gislaveds svagheter har vi chansen, säger Jessica Sandberg.