Volleyboll

Ett steg i rätt riktning

Volleyboll Marginalerna var inte på Värnamo volleys sida, när de förlorade en dramatisk femsetare hemma mot Linköping med 2-3 (15-25, 23-25, 25-16, 25-21, 12-15).

Arkivfoto

Efter en tung period var det ett revanschsuget Värnamo volley som tog emot femteplacerade Linköping på hemmaplan. Matchen var ett fall framåt för hemmalaget, som tog en poäng efter att ha tvingat fram ett femte och avgörande set.

Det första setet slutade 15-25 till gästerna. Andra setet tar hemmalaget kommande och går upp till ledning med 18-11, innan Linköping vänder och vinner med 23-25.

– Vi börjar jättestelt och spänt i de två första seten, innan vi slappnar av, biter ihop, kommer igen och vinner de nästa två seten komfortabelt, säger tränaren Jessica Sandberg.

Efter att ha vunnit tredje och fjärde set med 25-16 och 25-21 tvingar de fram ett skiljeset. Femte set blir en gastkramande batalj, där lagen håller jämna steg fram till 11-11.

– Då går en långduell till deras fördel och sedan avgör de matchen. Det var synd att det blir på det sättet, för vi kunde ha tagit det hela i dag. Men vi tar med oss att vi bet ihop och lyckades vända matchen från knappt förlorat andra set. Linköping var nog inte beredda på att tappa en poäng i dag. Vi har sex matcher nu i februari och vi kan vinna alla, avrundar Sandberg.

Ella Sandberg, Vanessa Paukovic och Alva Engström får extra beröm för sina insatser.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *