Sport

WIK vände till vinst

Sport Waggeryds IK fick en bra höstupptakt och vann hemma på Idrottsparken med 4–3 (1–2) mot Smålandsstenars GoIF.

– Skönt att vi tog tag i det och tog tre poäng. Vi hade lite djupdykningar under de 90 minuterna, säger tränaren Torbjörn Isaksson.

WIK tog ledningen i 16:e minuten. Robert Glavas blev fälld, WIK fick straff och den förvaltade Joel Stock på rätt sätt.

Efter en halvtimme kvitterade Smålandsstenar och tio minuter senare kom också 1–2.

– Då svajade det en del, men vi lovade varandra i pausen att ta tag i det.

Spelarna lydde order och redan i 47:e minuten var det kvitterat. Åter genom Joel Stock, framspelad av Simon Lemke.

Filip Lipovac låg sedan bakom 3–2 då han serverade Robert Glavas som fintade och hängde upp bollen i nättaket. Glavas var inblandad i mycket och assisterade i 75:e minuten Sasa Milojevic som fixade 4–2.

Smålandsstenar reducerade när åtta minuter återstod på en frispark som flippade förbi WIK-försvararna inklusive målvakten Toefil Johansson.

WIK höll dock undan och nu på tredje plats i elitfyran med V-Södra och Bredaryd Lanna hack i häl.

Isaksson berömde hela sitt manskap, men extra rosor till mittbackarna Jonathan Storck och Sebastian Holmström samt Robert Glavas och Joel Storck i offensiven.