WIK-damerna vann med 4–0

Sport Waggeryds IK besegrade Smålandsstenar med klara 4–0 (2–0) i damtrean.

WIK-tjejerna är ibland trögstartade och så var det i dag.
Det var nervöst med första matchen efter bara några träningar efter juliuppehållet.

– Efter 15–20 minuter tog vi över och spelade sedan bra, noterar WIK-tränaren Bengt Carlsson

1–0 kom efter 25 minuter och 2–0 efter 41.

I andra halvlek dominerade hemmalaget stort och det blev ytterligare två mål. I dag gjordes målen av Elsa Åkerhag, Ellen Hannevad, Emilia Carlsson och Linnéa Ireklint.

Camilla Bügel i målet styrde även en del av utspelet och får extra plus. Även backen Stina Petersson, mittfältaren Emilia Carlsson och anfallaren Ellen Hannevad märktes lite extra.

– Jag vill även berömma våra tjejer födda 01 och 02 som var med i dag: Lina Andersson, Linnéa Ireklint och Alma Lunnevad, säger Bengt Carlsson.

WIK kämpar vidare på sin adnraplats där målet är att försöka komma förbi Alvesta. Även modet ser svårt ut på papperet kommer man i WIK att ge allt.

Närmast väntar hemma- respektive bortamatch mot Hillerstorp torsdag och söndag.