Waggeryd vann i Bredaryd

Sport Waggeryds IK hakar på toppen i elitfyran efter 4–1 (3–0) på bortaplan mot Bredaryd Lanna IK.

Därmed passerade WIK BLIK på målskillnad och det var lagets tredje raka seger.

Hemmatränaren noterar att första halvleken var lagets sämsta så här långt medan gästernas tränare påpekar att det var hans lags bästa insats i serien.

– Jag kände inte alls igen vårt spel. Vi var alldeles för snälla över hela banan och passningsspelet var som borta, säger Marcus Svensson, tränare i BLIK.

Han var däremot ganska nöjd med andra halvlek:
– Ja, en liten uppryckning me nWaggeryd vann rättvist, säger han.
Marcus kan ändå inte ge överbetyg till någon spelare. Nu gäller det att ladda om till onsdagens hemmaderby mot Gislaveds IS på onsdag.

Torbjörn Isaksson är tränare för Waggeryd och han var desto gladare:
– Ja, en väldigt skön seger. Visst hoppades vi på tre poäng men det gick bättre än vi trott. Vår hittills bästa seriematch.

Man satsade på att försöka stoppa Felix Pettersson i BLIK som gjort sex mål. Det lyckades till matchminut 73 då Felix reducerade till 1–4.

Målet var också att kontra och det gjorde man med besked.

WIK fick också en smakstart. 1–0 kom redan efter två minuter. Joel Strock klippte snyggt till på halvvolley, framspelad av William Andersson. Ett riktigt praktmål som fick alla WIK:are på och utanför plan att jubla.

Efter 21 minuter blev Sebastian Andersson nedriven i hemmalagets straffområde. Straffen som följde satt Joel Storck till 2–0.
Bara en eller ett par minuter senare gjorde Robert Glavas 3–0.

Matchen kändes närmst avgjord trots att det återstod 3/4-delar av matchtiden.

Hela laget får stort plus men lite extra till mittbackarna Jonathan Storck och Johan Dahlros samt Joel Storck.