Sport

VIK:s ungtuppar fick ge sig i derbyt

VIK:s ungtuppar fick ge sig i derbyt

Sport Gnosjö vann övertygande derbyt över Värnamo IK med 10–5 och fick en gruvlig revansch efter förlusten med 7–8 i Värnamo.

Avsevärt mer rutinerade Gnosjö tog direkt kommandot. Gnosjö har en medelålder på 26 år mot 20,5 för Värnamo och det märktes på banan. Hemmalaget var starkare och passerade därmed Värnamo i kampen om den andra kvalplatsen.

Båda lagen hör hemma i innebandytvåan och ser man på dagens match har Värnamo inte så stor chans att haka på. Men i sportens värld är inget givet på förhand.

Gnosjö har flera rutinerade spelare som spelade i Skillingaryds IK när det laget var på topp: Jesper Henningsson, Patrik Strand och Jonas Ragnarsson.

Besviken efter förlusten
VIK-tränaren Niclas Rundblad säger att det alltid är en besvikelse att förlora och lite tråkigt att man inte riktigt bet i kaklet och kämpade fullt ut för klubbmärket när det tog emot.

– Sanningen är att vi inte var med riktigt. Kanske lite nervositet mot ett så rutinerat lag som Gnosjö. Men vi har ett lag att bygga vidare på. Vi är inte mogna för ett avancemang till tvåan i år, säger Niclas.

Nästa år kan det vara ett annorlunda läge:
– En sådan här match är oerhört nyttig för våra killar, noterar han.

I dag fick man se och lära för det var Gnosjö som spelade bollen mot de unga grabbarna som ofta mest fick titta på. Fast i slutet putsade man till nederlaget en del.

Simon Karlsson på backen var oerhört duktig. John Niemi visade känsla. Han var grymt besviken över förlusten och det visar på att han verkligen gav allt. Edvin Andersson är pådrivande.

– Men de unga gjorde inte bort sig, inflikar Zeljko Balinovic som också är tränare för VIK.

Text: Per Bunnstad
Foto: Anette Hedin

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *