Sport

VHK vann över Växjö

VHK vann över Växjö

Sport Värnamo HK damjuniorer vann i kväll över Växjö HF med 19–17 (9–10).

Det var andra raka segern när Växjö HF krigades ned i Värnamo sporthall.

– En tajt match från start till slut där inget lag orkade rycka ifrån på allvar. Växjö bjöd verkligen upp till kamp och vi fick jobba både mentalt och handbollstekniskt för att knyta ihop säcken. Växjö har ett litet övertag hela första halvlek, men aldrig med mer än några bollar. I inledningen av andra halvlek vänder vi på steken och kan behålla det försprånget till matchen är slut, noterar hemmatränaren Peter Alzén.

– Vårt försvarsspel är åter igen riktigt bra, något som även gör att vi får en hel del räddningar. Framåt tappar vi tålamodet inledningsvis, men löser den detaljen bättre under matchens gång. Detta var en riktig lagseger, vi går runt på truppen ordentligt och oavsett vem som spelar levererar vi en bra prestation, inte minst försvarsmässigt.

– Svårt att ta ut enstaka prestationer efter en sån här match, för det var som sagt väldigt jämt på den biten. Något som även visar sig i målprotokollet där vi denna kväll sprider ut målskyttet på väldigt många spelare, inte minst våra 6-meterspelare.

Växjö bjöd upp till dans och det krävdes en hel del för att på nytt få skrika ut lite glädje.
– Individuellt tycker jag nog deras målvakt Linnéa Nilsson sticker ut lite extra. Nu väntar ett hett derby mot Anderstorp på torsdag och vi kan gå in till den matchen med ett gott självförtroende efter två raka nu.

Målskyttar Värnamo HK:
Alma Jasarevic 7
Kajsa Norèn 2
Sofie Andersson 2
Selma Veladzic 2
Lotta Wictorin 1
Josefine Gerdman 1
Blenda Limani 1
Ida Rimark 1
Isagel Josefsson 1
Julia Aspler

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *