VGIK vann i förlängning

Sport Värnamo GIK tog två poäng i hockeytvåan i kväll genom att besegra Sävsjölaget HA 74 med 3–2 där segermålet kom i förlängning.

Alla tre ordinarie perioder slutade oavgjort, 1–1, 1–1 och 0–0. Även skottstatistiken var jämn, 32–33 (5–12, 11–8, 12–12).

”Tigers” tog ledningen genom Philip Persson, men HA kvitterade i numerärt överläge.

I andra perioden var det gästerna som tog ledningen, åter i power play. Men, även VGIK kunde näta då de var en man mer. Victor Wallin var målskytt. Tredje perioden blev alltså mållös och matchen gick till fem minuters förlängning.

Då avgjorde Värnamo efter 3.03 genom Martin Pärna inför 387 åskådare i Aplarinken.

Efter nio omgångar är VGIK kvar på åttonde plats, nu på elva poäng. Laget är bara en efter HA 74, men det är sju poäng upp till Boro/Vetlanda som är fyra.