VGIK under strecket efter uddamålsförlust

Sport Jonstorp besegrade Värnamo GIK med 3–2 och därmed är VGIK nu under slutspelsstrecket.

Men det  är jämnt så det förslår.

– Surt!
Det var tränare Maths Carlgrens kommentar, kort men inte så gott.

Matchen skulle ha börjat klockan 19.00 men en krånglande ismaskin gjorde att den blev fördröjd nästan en halvtimme.

När matchen väl kom igång var hemmaspelarna mer taggade och gjorde 1–0 efter 6.24 och 2–0 exakt tio minuter senare.

Det var nog svårt att protestera mot rättvisan i paussiffran.

Starkt av Kalle Berggren
6.47 in på mittperioden reducerade Kalle Berggren med Ted Nilsson som passningsläggare. Målet kom i spel fem mot fyra och man får säga att det var en stark individuell prestation som resulterade i reducering.

Ett par minuter senare drabbades VGIK av en utvisning och det hann inte gå mer än elva sekunder innan 3–1 slank in.

– Jonstorp var hetare än oss men i tredje perioden spelade vi så pass bra att vi borde ha fått med oss en poäng, resonerar VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Alexander Heiel reducerade efter 4.38 med Victor Koppelo och Henrik Ruud som framspelare. Närmare än så kom inte VGIK trots mängder av fina kvitteringschanser. VGIK vann exempelvis skottstatistiken i matchen med 38–29.

– Victor Koppelo hade en ramträff men vi saknade den rätta desperationen framför Jonstorps mål, noterar VGIK-tränaren.

Förlust som svider
Han säger att det inte är en skam att förlora i Jonstorp men förluster är aldrig roliga. Uddamålsförluster svider lite extra.

Bröderna Persson hörde till de bättre i dag, Victor och Philip. Kalle Berggren gjorde ånyo en fin insats.

I den rekordjämna kampen om en slutspelsplats – dit de tre främsta går – gäller det verkligen att ta tillvara på alla poäng.

Enkronasmatch på fredag
VGIK halkade nu ned till fjärdeplatsen men seger mot HA74 i länsderbyt på fredag ger avancemang till rätta sida strecket igen. Sedan väntar Nittorp borta, Alvesta hemma och till sist Nässjö borta.

Det är så kallad enkronasmatch på fredag och förhoppningsvis ska det komma kanske 1 000 åskådare för att heja fram VGIK till seger.