Sport

VGIK tappar sin tränare

VGIK tappar sin tränare

Sport Värnamo GIK förlorar sin tränare Maths Carlgren liksom en av de mer tongivande spelarna, Victor Wallin.

– Jag har fått en ny tjänst i det kommunala bostadsbolaget i Jönköping och måste ge det chansen när man inte har tränarjobbet som en heltidssyssla, säger Maths.

Det väntar flera veckors utbildning för honom i höst och det skulle vara omöjligt att kombinera med tränarjobbet i VGIK.

– Det skulle ge rättvisa. Samtidigt måste jag säga att jag haft två fantastiska år i VGIK. Det har varit en fantastisk grupp att lära känna och jag har lärt mig mycket under de här två åren, säger Maths.

Om det blir någon hockey eller inte i höst vet han inte. Några har placerat honom i HC Dalen i Norrahammar men Maths säger att det inte varit några kontakter alls med den klubben när det gäller engagemang. Han stänger dock inga dörrar helt åt något håll för han tror inte att han helt kommer att sluta med ishockeyn. Men vilken roll och var vill han inte spekulera i just nu.

– Jag ska var ledig lite framöver och vi får se om det blir nog hockey, säger Maths.

Victor Wallin som varit resekompis från Jönköping med Maths har deklarerat att han också måste trappa ned. Han trappade ned en del när han gick från Dalen till VGIK och nu vill ha ta nästa nedtrappning. Även för hans del är det nödvändigt med mindre tid på ishockey och mer för familj och civilt jobb.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *