Västboås vann på ”öa”

Sport Västboås vann lite överraskande en jämn och spännande mot hemmalaget och topplaget Visingsö med 2–0 (0–0).

Matchen var mycket jämn – hemmalaget skapade nog fler farligheter, särskilt i första halvlek.

Laget från Ås gjorde taktiskt sett en yrket bra match. Man täppte till mycket bra bakåt och spelande tränaren Johan Berg i målet var duktig. Han till och med själv håller med om det när vi talar med honom.

– Bakåt var vi klockrena och jag tycker att det blev en rättvis seger, säger Johan Berg medan han tillsammans med övriga i laget står och väntar på färjan på ”öa”.

Det verkade bli 0–0 men med cirka 15 minuter kvar kom 1–0 genom John Gunnarsson och 5–6 minuter före matchslut punkterades tillställningen då måltjuven Johan Rodin gjorde 2–0.

Johan Berg hade en hel del att göra och han hade god hjälp av uteförsvaret. Rasmus Eriksson gjorde som vänterback sin bästa match för säsongen.

Oskar Larsson var en annan som märktes lite extra liksom Patrik Magnusson som var tillbaka efter skada.

– Nu har vi Forsheda på fredag. Mycket viktig match för oss, avrundar Johan Berg.