Sport Värnamo Södra FF var verkligen inte handlingsförlamat när man i kväll mötte Ullareds IF på Gröndals konstgräs i Värnamo.

Det blev vinst med 3–0 och all målen kom på nick i första halvlek

Man ska notera att båda lagen förra året spelade i division tre men medan V-Södra åkte ur tog sig Ullared steget upp i tvåan. Men den här kvällen var laget från Värnamo bättre än Ullared.

Lagledaren Lars Svensson var en av dem som var nöjd med spelet.
– Ja, en klar framgång, noterar han.

Första halvlek bjöd på stundtals glänsande fotboll och inte bara från V-Södra som gjorde målen.
– Ullared började i ett vansinnigt tempo och första halvlek höll division 2-klass, säger hemmatränaren Göran ”Wille” johansson.

Efter anstormningen i början kom V- Södra in i matchen. Man jämnade ut spelet och visade att det går bra att använda både insidan och utsidan av huvudet.

Efter 20 minuter kom ledningsmålet sedan Johan Hult spelat in till Mattias Candemir som satte huvudet till. Bara någon minut senare var det repris av Hult/Camdemir fram till 2–0.

Dino Okic spelade i slutet av halvleken fram Anders Luu som satte skallen till och så var det 3–0 på Gröndals Arena.

– Andra halvlek var kontrollerat från vår sida och det var först i slutet som Ullared hade några chanser, noterar Lasse Svensson.

Samuel Andersson i målet var räddande ängel i början av matchen men fick det lugnare sedan. Andra som märktes lite extra av Johan Hult, Andreas Svensson, Mattias Candemir och Albin Carlsson. Patric Friberg var som vanligt säker.

Text: Per Bunnstad