Sport

V-Södrapoäng i Ullared

Sport Värnamo Södra FF spelade överraskande 1–1 borta mot ett Ullared som kämpar om seriesegern i fotbollstrean.

Hemmalaget kvitterade på matchen sista spark men trots att Södra inte vann är tränaren Adnan Kahrimanovic nöjd:
– Ja, att ta poäng mot ett lag i toppen av serien på bortaplan och att vi dessutom spelar är roligt, säger Adnan.

Att 1–1 kom var ganska logiskt då Ullared stora delar av andra halvlek tryckte på framåt. Södra fick mest inrikta sig på försvarsspel. Trots detta kom 1–0 till Södra i 83:e minuten genom Dennis Andersson.

– I första halvlek tycker jag att vi hade de mest kalra målchanserna och rullade fin boll. Ullared ägnade sig mest åt långbollar, inflikar Adnan.

Södra hade en utmärkt målvakt i form av Samuel Andersson som vid ställningen 0–0 i andra halvlek räddade en straff.

Samuel var bäst i laget tillsammans med mittbackarna Albin Carlsson och Patric Friberg.

Det är sedan tidigare klart att Värnamolaget åker ned i elitfyran men man vill gärna göra en snygg sorti.