V-Södra–WIK direkt, slut: 6–0

Sport Det är derby på Finnvedsvallen i kväll.

Värnamo Södra FF tar emot Waggeryds IK i elitfyran. Värnamo.nu är på plats och kommer att rapportera när något extra händer.

Senaste händelse är placerad överst.

90+1. Domaren blåser slutsignal.

87. MÅL: 6–0. Johan Gunnarsson vann i kamp med två WIK:are och placerade bollen i bortre burgaveln.

81. Tempot har bedarrat rejält. Södra är nöjda och spelar mer eller mindre av matchen.

71. WIK:s Viktor Forsman testade långskott, men bollen över Södraburen.

65. Södras Kevin Bang sköt i ribban.

64. Anders Luu, planens snabbaste spelare, har haft två bra chanser att öka hemmaledningen.

57. Varning V-Södra: Andi Rama (tröjdragning).

55. Spelet så här långt i andra halvlek var varit jämnare. WIK är betydligt mer på hugget. De har dock svårt att skapa något offensivt, men täpper till bättre i defensiven. Södra försöker hitta lösningar.

Kl 20: Andra halvlek är i gång. I V-Södra har Dino Okic (fick en smäll i slutet av första halvlek) ersatts av Kevin Bang. WIK har plockat ut Jonathan Stork och satt in Carl Johansson i stället.

45. Första halvlek är avslutad och det står 5–0. Och, det är inga siffror i överkant eller vads sägs om att V-Södra haft 17 avslut mot WIK:s 1. Södra tryckte på gasen direkt, skapade chanser och målen kom. Waggeryd kom inte i gång. Vi får se om andra halvlek kan bli jämnare.

40. Ja, det är nästan total Södradominans. WIK verkar chockade, men såg under en period innan femman bombades i mål att få lite ordning i sina led.

39. MÅL: 5–0. Andreas Svensson målskytt med ett präktigt långskott.

28. MÅL: 4–0. WIK fick inte undan bollen utan Albin Carlsson dundrade bollen stenhårt i mål.

25. MÅL: 3–0. Till slut gick bollen Anders Luus väg. På inlägg från Dino Okic nickskarvade han bolle förbi WIK-målvakten.

21. Luu ruschade i från Jonathan Stork, var loss, men sköt över.

19. Anders Luu jätteläge öka till 3–0, men från nära håll avslutade han över.

I nästa moment hade WIK sin första hörna, men Södra rensade.

18. MÅL: 2–0. Leotrim Alishani slog in tvåan på närskott.

16. MÅL: 1–0. V-Södra fick straff sedan Anders Luu varit loss, avslutat med skott som Mikael Petersson räddade, men något inträffade ty domaren blåste och pekade på straffpunkten. Straffen förvaltade Mattias Candemir hur säkert som helst och Petersson var chanslös.

12. Fortsatt spel på Waggeryds planhalva. Södra har haft tre hörnor i tät följd, men de har WIK framgångsrikt nickat undan.

06. V-Södra inlett offensivast och haft tre avslut mot mål och fyra utanför eller över.  Bästa läget hade Andreas Svensson som fick två chanser. Först sköt han i muren, returen tog WIK:s målvakt Mikael Petersson.

Det är en viktig match för båda lagen då V-Södra vid seger får andrum till bakomvarande och WIK vill förstås stärka sin mittenposition.

Matchen ingår i tionde omgången och övriga lag har redan spelat sina tionde matcher. Tabellen blir därmed komplett efter kvällens drabbning.

Råslätt toppar serien på 25 poäng, V-Södra är tvåa på 19.

– Vinst skulle sitta skönt. Då är vi sex poäng före lagen bakom oss, säger Göran Johansson, Södras tränare, medan uppvärmningen pågår.

Habo, Gislaved och Stockaryd/Rörvik har alla 16 poäng och på sjätte plats finns Waggeryd med 15. WIK går vid seger upp som tabelltrea.