Sport

V-Södra vann i Rydaholm

V-Södra vann i Rydaholm

Sport Förra året tränade Göran ”Wille” Johansson Rydaholms GOIF men i år är det Värnamo Södra som gäller.

 I kväll var han med sitt nya lag för match i Rydaholm och kunde åka hem med 3–1 (3–0) i bagaget.

Även om Rydaholm kanske något överraskande tagit steget upp i den trean som V-Södra fallit ur har nog Värnamolaget ett på papperet starkare lag. Därför var det kanske inte så oväntat att det blev bortaseger i kommunderbyt på Kungshalls konstgräs.

Hemmalaget hade efter 20 sekunder ett skott alldeles ovan V-Södramålet. I anfallet efter kom i stället 0–1. Anders Luu spelade snyggt fram ”Lojjan”, alltså Leotrim Alishani, kanske den bäste för dagen i V-Södra. Efter detta mål var det mest V-Södra för hela slanten. Det var riktigt snyggt spel och Rydaholm fick inrikta sig på försvarsspel.

2–0 kom sedan Albin Carlsson spelat fram Johan Hult och 3–0 gjordes av Albin Carlsson efter att ha blivit frispelad av Andreas Svensson.

3–0 var inte i underkant i paus.

I andra halvlek var V-Södra fortfarande bättre men hemmalaget lyckades jämna ut spelet en del och reducerade genom Haris Kolaric.

Hemmatränaren Ilija Dobric säger att han mycket saknade killar som Nermin Usanovic och Pierre Rosberg i dag. Pierre brukar vara den dominante i för svaret, i match efter match.

– Men V-Södra var bra, klassen bättre än oss idag. Utan tvekan håller de division 3-klass, noterar Ilija.

Han var sammantaget inte nöjd med sina killar. Det var oinspirerat över hela linjen och han var lite förvånad med tanke på de senaste fina matcherna.

Göran ”Wille” Johansson var desto nöjdare. Han förfogar över en bred trupp och låter många få spela. Det gör inte så mycket om man saknar 2–3 spelare. Det finns andra som träder in och som som är nästan lika bra.

– Alla var bra i dag och inte minst Johan Gunnarson, Leotrim Alishani, Anderas Svensson, Anders Luu, Johan Hult, Alvin Carlsson…

Där är det bäst att stoppa Wille innan har noterat hela sitt lag.

– Vi har en hög lägstanivå och det ser bra ut, säger Wille om sitt lag som av många tippas vinna elitfyran och komma tillbaka till trean.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *