V-Södra åter vinnare

Sport Värnamo Södra FF hemmabesegrade Gislaveds IS med 2–1 (1–1).

Efter två raka förluster i höstupptakten var det ett mer taggat V-Södra på Finnvedsvallen i kväll:
– Vi gjorde det, vann kampen, säger tränaren Göran ”Wille” Johansson lättad.

Det var inget skönspel och trots att avgörandet kom först i slutminuten var hemmalaget klart bättre.

Det började bra och Mattias Candemir gjorde med 23 minuter spelade 1–0 på straff. GIS lyckades kvittera efter 37 minuter genom Calle Jopia Bergstedt och sedan fortsatte hemmalaget att skapa chans på chans men ineffektiviteten var påfallande,.

– Vi hade 6–7 frilägen utan att göra mål. Visst är Gislaved ett bra lag men hade nog ingen direkt målchans utöver målet, poängterar Göran Johansson.

Segermålet kom väl ungefär när alla trodde att det skulle bli delad pott. Då svarade V-Södra för ett läckert anfall som avslutades av Johan Gunnarsson.
– Helt sjukt skönt att vi äntligen får vinna igen. Vi krigade verkligen som ett lag idag, kommenterar målskytten.

Var du säker på att sätta bollen i mål:
– Säker och säker, men det var ett skott som satt bra vid stolpen, säger Johan

Hemmatränaren säger att man gärna spelar underhållande fotboll men i dag var det viktigaste att bryta förlusttrendein

– Vi kom en god tillbaka till det vi tidigare presterat, säger hemmatränaren.

Det behövs nog ännu lite bättre takter om V-Södra ska ta åtminstone andraplatsen.

På frågan om bästa spelarna stoppar Wille inte i dag utan räknar upp nio man…