Sport

Två pallplatser för SSMK

Två pallplatser för SSMK

Sport Sydsvenska Rallycupen körde sin åttonde deltävling då SMK Hörby arrangerade sin klassiska TV-Svängen för 51:a gången på lördagen och det blev framgångar för Skillingaryds MK.

Hörbys tävling skiljer sig från de flesta andra i Småland och Skåne med en vägkaraktär som för de aktiva tillbaka till 70-talet. Krokigt och bökigt men också betydligt långsammare vilket gör att alla får köra med större eftertänksamhet för att bilen skall hålla ända in i mål.

Tävlingen vanns för sjätte gången av Stoffe Nilsson, Hässleholm men Skillingaryds MK:s förare var också mycket framgångsrika. I Grupp E för C-förare hade Keith Wennberg en kamp ända in till målsnöret om andra platsen med Hampus Larsson, Kristianstad men fick ge sig med en enda tiondel av en sekund. Denna tiondelen innebar också att Keith tappade andraplatsen sammanlagt i Sydsvenska Rallycupen till just Hampus.

I VOC/Mekonomen för B-förare startade tyvärr Rasmus Thulin Johansson/Simon Molin lite trögt men farten den sedan fick upp räckte till en andra plats i klassen.

Håkan Ståhl, för en gång skull utan sin broder Peter i högerstolen, han var tillfälligt utbytt mot Henrik Söderqvist, körde in på en sjätteplats men bara en halv sekund från femteplatsen och tretton sekunder från pallen. Helt klart har Håkan efter växellådsbytet närmat sig toppen i 2WD.

Klubbens duktiga kartläsare får fler och fler uppdrag runt om i rallysverige och i Hörby lotsade Per Andersson hemmaföraren Thobias Svensson till seger i sin klass. Emelie Svensson hjälpte sin man Christian till en tolfte plats i A-förare 2WD. C

arl Eriksson har under en tid läst noter år Jimmie Cederqvist från Gotland men på lördagen åkte de en tävling i Eskilstuna som slutade vid sidan av vägen. I Eskilstuna fick också Frida Axelsson B-förare 2WD äntligen fullfölja en tävling med hel växellåda.

Mats Bergman

Anton Geijersson och Keith Wennberg samt Simon Molin och Rasmus Thulin Johansson. Privatbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *