TV: VGIK tappade i slutet – 0–3 mot Boro

Sport Det stod 0–0 med drygt sex minuter kvar att spela avi länsderbyt Värnamo GIK - Boro/VHC men hemmalaget tappade då matchen på grund av ett effektivt Boro som gjorde både 1–0 och 2–0 när VGIK hade spelare utvisade.

Till slut blev det 3–0 (0–0, 0–0, 3–0).

Matchen stod och vägde länge och väl. Egentligen kan man säga att det var ett par utvisningar i mitten av sista perioden som fällde VGIK. Hemmalaget fick spela tre mot fem och precis när den förste VGIK-spelaren var på isen igen kom gästernas ledningsmål. VGIK orkade inte stå emot Boros fina press och Thomas Josefsson kunde göra 1–0 efter 53.52.

65 sekunder senare gjorde Johannes Nilsson 2–0 och 3–0 kom efter 58.21. Målskytt var åter Thomas Josefsson. VGIK hade även vid 3–0 en man på botbänken.

Resten av matchen blev närmast en transportsträcka.

Totalt hade VGIK sju utvisningar mot blott tre för Boro.

I dag fungerade försvarsspelet mycket bra och Alexander Emanuelsson är en härlig målvakt. Han kan absolut inte lastas för förlusten. Även om det länge stod 0–0 var Boro något hetare, fantastiskt bra i skridskoåkningen. Men VGIK var nästan lika bra. Det var högt tempo och underhållande trots att det var så målsnålt. Skotten vanns av Boro med 32–17.

Före matchen stod båda lagen på två förluster och krigade kring slutspelsstrecket. Nu drog Boro ifrån VGIK åkte ned till sjunde plats.