Tre nickmål när Rydaholm derbyvann

Sport Rydaholms GoIF vann derbyt borta mot Alvesta med 3–2 (1–1) och stor anförare var Ivan Vasilj.

Från Rydaholm var man givetvis mycket oroad över motståndet, dels för att det stundande ett derby, dels för att Alvesta var revanschsuget efter att ha förlorat med 0–8 i den senaste matchen – mot Älmhult.
– Jo, så var det och Alvesta började mycket bra, säger tränaren Ilija Dobric.

Hemmalaget tog också ledningen efter fem minuter.
– Som tur var kvitterade vi minuten efter, säger Ilija med en suck.

Efter hörna nickade Zenel Dautaj bollen i mål och jubel hos tillresta RGoIF-supportrar.

Alvestas press minskade och det var faktiskt Rydaholm som hade flesta målchanser. 1–1 stod sig dock halvleken ut.

I andra halvlek gjorde Ivan vanilj 2–1, även det ett nickmål. Samme man gjorde sedan 3–1. Behöver vi säga med vilken kroppsdel? Ivan använder både insidan och utsidan av huvudet förtjänstfullt. Hans rutin och förmåga att lugna ned spelet när så behövs betyder mycket för laget.

– Mycket bra, är tränarens betyg om Ivan i kväll.

1–3 på matchtavlan blev 2–3 på straff strax före slutet. Sedan fick Rydaholm slå undan för allt i hela världen. Alvesta pressade och pressade och en kvittering hängde i luften. Hemmalaget var också i slutet en man mer sedan Rydaholm fått en man utvisad.

– Jag är mycket nöjd med att vi kunde hålla undan och vinna på bortaplan, säger Ilija Dobric.

Det var lagets åttonde raka förlustfria match efter inledande 2–4 mot Saxemara.

Nu nosar man på serietvåan Älmhult som man möter i nästa omgång. Båda lagen har 16 poäng men Kronobergarna har bättre målskillnad.