Sport

Tre mål av Glavas på elva minuter

Sport Robert Glavas var ordentlig i måltagen när Waggeryds IK tog sig an Haga.

Inom loppet av elva minuter i första halvlek svarade man för tre mål när WIK gick fram till pausledning 3–0. Joel Storck gjorde 4–0 men Haga hann reducera till slutresultatet 4–3. Det var dock nära 4–4 i sista sekunden men ett skott tog på en WIK-spelare på mållinjen.

– Kul att göra mål och framför allt att det ledde till vinst, säger tremålsskytten.
Han tror aldrig att han gjort tre mål på så kort tid tidigare. Fast ett och annat matrik har det blivit för 22-åringen.
– Men andra halvlek får vi glömma. Vi blev alldeles för bekväma efter 40, påpekar han.

WIK-tränaren Torbjörn Isaksson trodde att gästerna hade kvitterat i slutsekunden men kunde andas ut sedan Mattias Englund räddat på mållinjen.

Torbjörn medger att det var svettigt värre på slutet. Haga matade in boll efter boll i WIK:s straffområde.

– Lika bra som vi var i första halvlek, lika dåliga var vi i den andra, noterar WIK-tränaren.

Torbjörn berömmer alla för första halvlek som han tycker är den bästa halvleken så här långt in på säsongen.

– Vi hade mycket bra rörelse då. Bra insats av alla, berömmer han.

Robert Glavas tre mål kom efter minuterna 10, 16 och 21. I inledningen av andra halvlek gjorde Joel Storck 4–0.

– Det var lite av lilla julafton så hör i början av juli, säger den nöjde WIK-tränaren.

Extra plus i dag till Robert Glavas, Sebastian Holmström Edwin Forsman och Anton Åkerhag.

•••••••

Inlagt 15.30: Robert Glavas är ordentlig i måltagen när Waggeryds IK tar sig an Haga. Inom loppet av elva minuter i första halvlek svarade man för tre mål när WIK gick fram till ledning 3–0. När detta skrivs har det spelats 30 minuter av matchen.