Sport

Theorin blev femma i SM-rally

Theorin blev femma i SM-rally

Sport Den gångna helgen har Markus Theorin och kartläsaren Henrik Söderqvist Skillingaryds MK tagit sig den långa vägen till Östersund för att köra deltävling två i Rally-SM, Östersund Winter Rally.

För att vara väl förberedda körde de testkörde de bilen på torsdagen. De fick en bra känsla och sedan var det dags för rekognosering av vägarna som det skulle tävlas på.

I klassen var det 14 tuffa konkurrenter och målsättningen inför den här tävlingen var topp-fem med självklara målet att börja ta lite poäng.

Starten gick från Östersunds torg på fredagskvällen och första sträckan gick precis utanför staden.

– Vi hade en jättebra känsla efter testet och den höll i sig på sträckan, men så, knappt två kilometer från mål på sträckan så gick bakre transmissionen sönder och bilen slutade driva, berättar Markus.

– Trots detta kom vi i mål på sträckan med en fantastisk femte tid och utan haveriet så hade vi förmodligen utmanat de tre främsta i klassen.

– Med ett otroligt service team och en fantastiskt snäll kille som lånade ut en transmission från Östersund så kunde vi fortsätta tävlingen på lördagen, fortsätter Markus.

Allting gick enligt plan på lördagsförmiddagen och Markus och Henrik plockade placering efter placering och hittade ett allt mer säkert tempo. Med en liten urladdning på sista sträckan avslutade de rallyt med en stolt och fin femte plats i klassen och sjua totalt.

– Efter deltävling två ligger vi nu på en femte plats i Rally-SM och det ser ljust ut inför grustävlingarna. Nu är det ett litet uppehåll inför nästa tävling som blir den tidigaste grustävlingen vi kan hitta, troligtvis Simrishamnsmixen den 9 april, avslutar en mycket nöjd Markus.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *