Svensk seger över Danmark

Sport Sverige besegrade Danmark med 1–0 i EK-kvalmatchen för damer.

Caroline Seger gjorde det svenska målet.

En svensk hög press satte prägeln på den första halvleken där Stina Lykke Petersen i det danska målet var främsta orsak till att det fortfarande stod 0-0 i halvtid. Lykke Petersen kom ut och avvärjde tre-fyra klara frilägen på ett strålande sätt och när hon blev överspelad kort före vilan satt Sofia Jakobssons skott i överliggaren och ut. Caroline Seger låg alltsom oftast bakom de genomskärande passningarna och de svenska offensiva löpningarna fanns där. Det var bara den sista gnuttan effektivitet som saknades i hemmalaget.

– Det började bra och vi skapade lägen. Det skulle stått 2-0 åtminstone men vi måste ge cred till målvakten också, menade Seger som tyckte att man tappade lite mot slutet av halvleken då man gett Danmark lite mer tid att utjämna spelet.

Sverige fick vänta på utdelningen till 59:e minuten. Olivia Schoughs förarbete till Caroline Segers bredsida i mål var läcker men hela anfallet, från erövrandet av dansk boll djupt på egen planhalva och speluppbyggnaden fram till djupledsbollen på Schough var kvällens bästa anfall från svensk sida – med välförtjänt utdelning.

Målsnålt på Gamla Ullevi. I slutsekunden fick Pernille Harder ett gyllene frisparksläge att utjämna. Men det hade inte varit rättvisande om det gett utdelning. Sverige hade överlag kontrollen och skapade tillräcktligt för att vinna.

Caroline Seger gjorde 1–0. Foto: Svenska Fotbollförbundet