Storseger för Horda mot Liljan

Sport Horda AIK bortavann i Värnamo mot FK Liljan med hela 8–1 men Liljan bjöd länge på bra motstånd.

– Nu är vi serieledare och det vi nog inte varit på 15 år, säger Hordas lagledare Torsten Lindberg glatt.

Målet är givetvis att behålla denna. Tre matcher återstår att spela: Swebih hemma, Nissafors borta och Peking hemma.

Liljan kämpade mycket bra och Horda hade bara 1–0 i paus. 2–0 följde men hemmalaget reducerade på straff genom Armen Berber. När väl 3–1 kom gick luften ur Värnamolaget. Man orkade inte utan Horda drog ifrån till en storseger.

– Första halvlek var inte alls bra men andra desto bättre, säger Torsten och spelarna fick för övrigt en liten utskällning i paus.

Hordas mål gjordes av Adnan Murtovic 3, Kenan Arslanovic 3, Abdifatah Diriye och Confiance Tuyizere,

Extra plus i Horda till tremålsskyttarna samt Bartlomiej Krasowski och Johannes Widerberg.

Liljans tränare Arnes Kahrimanovic var mycket nöjd med första halvlek. Lika missnöjd med killarnas insats var han i andra halvlek och sett över hela matchen blir det inga plusbetyg till någon spelare.

Text: Per Bunnstad