Sport

Stark U21-insats i Ängelholm

Sport IFK Värnamo U21 spelade 1–1 borta mot serietvåan Ängelholm och tränaren Tony Johansson var mycket nöjd.

– Vi fick tre återbud på förmiddagen i ett lag som redan hade många återbud och med tanke på det gjorde vi en stark insats, noterar Tony.

IFK kom till spel med endast tre killar ur A-truppen, resten kom från Tipselit-laget, alltså yngre spelare.

Ängelholm var klassen bättre i första halvlek. 1–0 kom redan efter sju minuter och 2–0 låg i luften. I stället kvitterade IFK lite överraskande efter 23 minuter efter fint sampels Albin Nyberg-Josef Axelsson emellan med Josef om målskytt.

Hemmalagets anstormning bedarrade något och IFK började få igång sitt spel en del.

I andra halvlek var Ängelholm spelförande men inte i samma utsträckning som i början på matchen. IFK hade ett par riktigt fina målchanser genom Felix Wieslander men 1–1 stod sig matchen ut.

– I andra halvlek var vi mer rörliga än i första och passningsspelet var också bättre.

Tobias Andersson i målet var stabil. Hugo Bergman och Anton Karlsson var säkra i backlinjen och på mitten överbetyg till Adnan Kulovac och Albin Nyberg.
Pontus Åqvist och Adis Porovic gjorde klart godkända inhopp i andra halvlek.

– Alla krigade bra i dag, avsltuar Tony Johansson.