Sport

SM-guld till Johanna

SM-guld till Johanna

Sport Johanna Arvidsson från Skillingaryds Skyttegille tog i dag guld vid JSM i luftgevärsskytte.

Det var gevärsskyttarnas sista SM-tävling för året. Det handlade om fallmål innehållande RM, JSM och SM i Sörabyhallen i Rottne utanför Växjö.

Klubbkompisen Linnéa Svensson i Smålands lag som tog JSM-guld.
Totalt kan vi summera helgen och hösten så här:

Tidigare i höst blev det: Två individuella SM-guld till Michaela Arvidsson Ett SM-guld i föreningslag till Michaela Arvidsson och Annika Arvidsson på Nationella SM. Ett SM-brons i Smålands Distriktslag till Michaela Arvidsson Nu i helgen Falling Target SM/JSM/RM Ett individuellt JSM-guld till Johanna Arvidsson Ett individuellt RM-brons (Riksmästerskap) till Helena Kristensen JSM-brons i föreningslag till Linnéa Svensson och Johanna Arvidsson Ett JSM-guld i JSM Smålandslag till Linnéa Svensson. SM/JSM/ RM i Kinna. (skidskyttemål) I helgen har det varit tävlingar SM/JSM/ RM i Falling Target (så kallat skidskyttemål) i Rottne.

Från Skillingaryds Skyttegille deltog Helena Kristensen och Annika Arvidsson i RM sittande skytte och Johanna Arvidsson och Linnéa Svensson i JSM stående skytte.
Så här gick det för skyttarna: RM sittande öppen klass från 20 år och uppåt: Annika Arvidsson fick alla träff det vill säg 40, kom på första plats i grundomgången i klassen och gick till final – de 16 bästa för att kunna kämpa om medaljerna. Lyckades med alla träff i åttondelsfinalen (10 skott) men fick en bom i kvartsfinalen och den hon sköt mot fick in alla, så där slutade tävlingen för Annika.

Helena Kristensen fick ihop 32 träff i grundomgången och gick till final som 14:e skytt. Klarade sig igenom åttondelsfinalen och kvartsfinalen men åkte ut i semifinalen. Men ett brons här var en klar revansch för Helena eftersom det inte gick så bra på Nationella SM. Junior SM (stå klasserna L15, L17 och L20 ingår i JSM):
I grundomgången fick Linnéa Svensson 31 träff och blev med det resultatet 9:a i klass L17 och gick in i finalen som trettonde bästa skytt. Johanna Arvidsson fick 34 träff och blev 3:a i klass L17 och gick in i finalen som fjärde skytt. I finalen blev det så oturligt att Linnéa och Johanna möttes redan i åttondelsfinalen och det är bara en som går vidare så det var ett tufft möte. Efter 10 skott var de dessutom lika, 7 träff vardera, så de höjde spänningen genom att deras möte var tvunget att avgöras av ett särskjutningsskott som Johanna vann.
Sedan klarade sig Johanna galant genom hela finalen och vann den sista matchen, finalen om guld och silver med 9 träff mot Frida Erikssons 7. Frida är från Stenkumla Skytteförening på Gotland. Brons till Jesper Nilsson, Arvika och Mikaela Alexandersson, Gullabo.
Linnéa Svensson var uttagen att representera Smålands distriktslag som tog guld så det blev även ett guld till henne i JSM. Som grädde på moset lyckades tjejerna så bra tillsammans att de även tog ett JSM-brons i föreningslag åt Skillingaryds Skyttegille.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *