Sport

Skyttemästare korade i Skillingaryd

Sport Skytteklubbar i Östbo-Västbo gjorde i helgen upp om mästerskapstitlarna i Skillingaryd.

Tävlingen fungerade så att varje skytt gjorde en grundomgång på 40 skott som räknades i decimaler och då kunde man få maximalt 436 poäng. Det hela avslutades sedan med finaler för  juniorsitt, juniorstå, seniorsitt och seniorstå.

Från arrangerande Skillingaryds Skyttegille var det 18 skyttar som deltog.

Det var många personliga rekord som slogs i tävlingen för dem som tävlade för första gången så det var en härlig stämning på tävlingen.

I yngsta klassen L9 sitt deltog Theo Kristensen som kom på första plats med 402,9 poäng.

Alma Elg på tredje plats med 380,9, Karl Olofsson på plats fyra med 370,6 och Neo Hallqvist Lembke på plats fem med 285,9 poäng.

I klass L11 sitt deltog Filip Kristensen, han kom på andra plats med 412,2. Vera Flood kom på tredje plats med 400,5. Ella Rosenström kom på fjärde plats med 368,8.

Klass 13 sitt kom Alfred Elg på andra plats med 416,9, Alicia Flood på tredje plats med 416,2

poäng, Stina Svensson på plats fem med 408,4, Elina Toftgård på plats sex med 408.1 och Filip Rosenström på plats sju med 393,2 poäng.

Klass 15/17/20 stå vanns av Johanna Arvidsson med 406,1 poäng.

Klass Senior/Veteran sitt kom Annika Arvidsson på andra plats med 420,1 poäng, Helena Kristensen kom på tredje plats med 419,2, Mitte Johansson på plats fem med 418 och Yvonne Johansson kom på plats åtta med 417,1.

Klass Senior/Veteran stå kom Helena Kristensen på plats tre med 385,6, Johnny Johansson kom på plats sju med 361,0 och Annika Arvidsson på nionde plats med 336,0.

Finalerna

Till finalen junior sitt (8 stycken går till final) gick Camilla Björnsdottir från Värnamo Skytteförening in  som etta med dagens högsta poäng i grundomgången, 422,8. Den platsen behöll hon när finalen var slut. Silvret togs av Hannes Karlsson från Burseryds Skytteförening.

Fajten om bronset var betydligt tätare men till slut tog Elias Johansson från Anderstorps Skytteförening bronset med endast en tiondel före Skillingaryds Alfred Elg.

Annika Arvidsson, Skillingaryd och Sören Henrysson från Värnamo Skytteförening bytte tätposition under hela finalen i senior/veteran sitt och när sista skottet i finalen var skjutet så visade det sig att de hade samma poäng så guldet fick avgöras med ett särskiljningsskott som blev till Annikas fördel. Bronset tog Helena Kristensen.

I Junior stående finalen gick Johanna Arvidsson in som etta och den platsen behöll hon och guldet var hennes, Tony Björnson från Värnamo tog silvret.

Finalen Veteran/Senior stå blev en uppgörelse för Anderstorps Skytteförening. Guldet gick till Jörgen Kristensen, Silvret tog AnnChristin Johansson. Bronset tog Fredrik Johansson hand om.

Lagtävlingen

Förstaplatsen vanns av lag Skillingaryd som bestod av Yvonne Johansson, Helena Kristensen, Alfred Elg och Johanna Arvidsson.

Andraplatsen tog lag Anderstorp som bestod av Annchristin Johansson, Jörgen Kristensen, Elias Johansson och Nicole Kristensen.

Tredjeplatsen tog lag Värnamo som bestod av Viktor Johansson, Sören Henrysson, Per Carlsson och Eddie Johansson,

Sammanfattningsvis för Skillingaryd: 2 guld och 1 brons.

Värnamo: 1 guld och 2 silver.

Anderstorp: 1 guld, 1 silver och 2 brons

Burseryd: 1 silver