SIK överraskade Jönköping

Sport Skillingaryds IK bortabesegrade Jönköpings IBK Ungdom B med 8–4 (3–1, 4–1, 1–2).

Det var sett ur tabelläget en överraskande seger. Jönköping har spelare som bara är 15–17 år och i dag hade de inget att sätta emot ett tufft spelande SIK.
– Vi fick också psykologiskt viktiga mål med fem sekunder kvar av första perioden och lika nära periodslutet av den andra, noterar nöjde SIK-tränaren John Ygemar

Han hade formerat en offensiv femma och en defensiv femma och det hade hemmalaget svårt att klara sig mot.

– Fredrik Lundkvist gjorde en riktig kanonmatch och låg bakom nästan alla målen, säger John.

Sex assist bokfördes på ”Fidde”.

Jonathan Gunnarsson var ordentligt i måltagen med fyra fullträffar – lagets alla i andra perioden. Jakob Taus och Joel Sandén svarade för två mål var.

Nästa match för SIK är redan på tisdag och då gästas man av serieledande PA Jönköping.

Från gårdagen kan noteras ett målkalas i denna division fyra när Bankeryd besegrade S/W 2010 från Vrigstad med hela 28–5. Alla elva utespelare i Bankeryd kom med i målprotokollet.