Serieettan Västboås vann igen

Sport   Västboås vann derbyt hemma mot Reftele med 3–0 (0–0) och det var ett resultat som speglade matchen väl.

Västboås dominerade egentligen hela matchen menReftele kämpade väl och hade en riktigt bra målchans. Det var en ribbträff i första halvlek.
– Egentligen enda gången vi missade i försvaret, säger Johan Berg, spelade tränare i hemmalaget.

Johan som är säker burväktare hade här sina bästa vänner med sig.

I andra halvlek kom äntligen utdelningen.

En av Refteles mittbackar halkade och Erik Larsson utnyttjade detta genom att helt ensam med gästernas målvakt göra 1–0. Det var blott ett par minuter in på andra halvlek.

2–0 kom efter en soloprestation av Johan Rodin. Då hade 70 minuter spelats och det kändes ganska avgjort.

5–10 minuter från slutet kom 3–0 på ett underbart nickmål av Erik Larsson efter en delikat framspelning av Anderas Gustavsson.

Reftele som hade backat hem mest hela matchen orkade till slut inte stå emot utan Västboås fick en härlig revansch efter förlusten i våromgången.

Det var en stabil insats av serieledande laget från Ås som blir svårstoppat. Frågan är om något lag på de sista omgångarna ska lyckas passera. Division fyra känns väldigt nära just nu.

Många var bra i dag utan att kanske glänsa. Det behövdes inte heller då det var klasskillnad lagen emellan. Målskyttarna får extra beröm.

Text: Per Bunnstad