Sport

SBK går upp i SIS

SBK går upp i SIS

Sport Skillingaryds Bowlingklubb upphör nu och verksamheten går in i Skillingaryds IS.

Det enhälliga beslutet har föreningarna tagit och man ser stora utvecklingsmöjligheter med detta, framför allt på ungdomssidan.

SBK; Skillingaryds Bowlingklubb, bildades 1960 och till en började spelade man på den lilla bowlingbanan på Tallnäs och i Värnamo. 1965 stod en bowlinghall klar i en källarfastighet hos Krahners i Skillingaryd. När Skillingehus stod klart flyttades bowlinghallen dit.

SIS startade sin bowlingverksamhet 1965 och det har även funnits andra klubbar med bowling i Skillingaryd: Abos, BK Dino, BK Krahner och Club Magoo. Skillingaryds BK hade för övrigt ett tag såväl damlag som herrlag.

Det är Skillingaryds Bowlingallians som driver bowlinghallen genom avtal med kultur. och fritidsnämnden. Tanken är att man ska fortsätta på detta sätt.

På senare år har antal bowlare i seriespel minskat. Skillingaryds IS med dambowling och Skillingaryds BK med herrbowling har bara tillsammans cirka 25 aktiva. Men man vill gärna bli fler.

Seriemässigt blir det ett damlag i division 1 och ett herrlag i division 3. En fördel med samma klubb för både damer och herrar är att damer också kan spela i herrlaget.

– Den stora fördelen är att vi kan bedriva en ökad ungdomsverksamhet när vi kan ha både tjejer och killar tillsammans, säger Niclas Ihreborn, Anna-Lena Karlsson och Johan Gannerud som alla är bowlingledare.

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *